Meetings

Bij vergaderingen is het van belang dat AV zo veel mogelijk onzichtbaar is. Evengoed is de techniek van groot belang voor het geode verloop van de meeting. ONYX heeft een groot assortiment zakelijke AV dat hiervoor geschikt is. Subtiele speakers en microfoons, nette LCD-schermen, stille projectoren, etc.

Discussiesystemen
Bij vergaderingen van meer dan 10 personen is er vaak behoefte aan geluidsversterking. Het is dan echter onhandig om voor iedere deelnemer een microfoon te plaatsen en een geluidsysteem in de zaal te plaatsen. De oplossing is een discussiesysteem. Zo’n systeem bestaat uit microfoons met een ingebouwde speaker, die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Elke deelnemer krijgt zo’n microfoon voor zich en kan met een druk op de knop zich verstaanbaar maken voor de andere deelnemers. Het hele gespek is te volgen via de spakers. Op eenvoudige wijze kan op het systeem ook een draadloze microfoon voor een spreker worden aangesloten, het geluid van een laptop dat bij een presentatie hoort of zelfs een tolk of conferentietelefoon.

ONYX gebruikt het AKG CS3 systeem, dat heel degelijk is, een zakelijke vormgeving heeft en bovendien gemakkelijk is in het gebruik. Het systeem kan in principe overal worden geïnstalleerd. Een koppelling met het geludisysteem van een zaal, wat belangrijk kan zijn voor toehoorders zoals bij raadsvergaderingen is ook geen probleem. Op aanvraag wordt een recorder toegevoegd, waarmee een vergadering in goede kwaliteit kan worden opgenomen op USB-stick in MP3-formaat.

Stemsystemen (voting)
Bij vergaderingen wordt vaak gestemd over een voorstel en bij een bedrijfsevenement wordt vaak de mening van het publiek gevraagd. De makkelijkste en meest betrouwbare manier om dat te doen is met een stemsysteem. ONYX AV heeft een geavanceerd stemsysteem in huis, waarmee u via zeer kleine stemkastjes (formaat creditcard) de mening van uw publiek kan vragen. Dit kan van 5 tot meer dan 1000 personen. Het systeem is gesloten en werkt via RF. Het is dus niet mogelijk om van buitenaf het systeem te manipuleren. Bovendien is het mogelijk zowel anoniem als geregistreerd te stemmen, wat het geschikt maakt voor officiële stemmingen. Het systeem is geïntergeerd in Microsoft Powerpoint, waardoor resultaten direct op het scherm kunnen worden getoond na de stemming. Onze technici kunnen sprekers begeleiden bij het gebruik van het systeem.